Boknøtta sundag 5. mars 2017 
print Søn 5. Mar 17 10:10

Eg kjende godt denne lokalhistorikaren og ættegranskaren. Han skreiv bygdesongen i heimbygda mi. Best var han skriftleg, han hadde nemleg lett for å stamme, og det plaga han nok noko. Men han var gild å vere i lag med; mykje humor og kunnskap om det meste. Eg minnest gode stundene rundt kaffibordet i heimen hans; ser dei umåla store stokkane i veggen, åkla og fint treskjerararbeid, men fyrst og fremst alle bøkene. Som så mange andre bønder i Hardanger, så hadde han det vi brukte å kalle «eit godt hovud». Kona hans var også særs dugande. Ho sydde bunader. No går ho i sitt 99-årige liv, men det er det ingen som skulle tru.
I 1971 gav han ut eit hefte om slekta si, og nytta høvet til å ta med ein bundel av dei beste dikta sine. Vi spør etter tittelen på dette, og namnet til forfattaren.

Send svaret på sms til 92829098 eller på e-post til tinging@nynorskantikvariat.no innan torsdag 9. mars klokka 10.00. Det blir trekt eit gåvekort i Nynorsk Antikvariat på 250 kroner mellom dei som svarer rett.