Boknøtta nr. 492, 9. august 2020 
print Sat 8. Aug 20 20:56

Eg hugsar forfattaren frå barndomen min heime i Hardanger. Han var sommargjest hjå bestefaren sin, som hadde vore lærar i bygda i ein mannsalder. Det var slik vi møttest vi to smågutane. Ein gong sat vi og såg på bror min og dei andre store gutane som spelte fotball. Om han var like lite interessert i sport som meg, kan eg ikkje minnast, men eg held det ikkje umogeleg.

Eg har sidan fylgt med han som offentleg person og samfunnsdebattant. I åttiåra stilte han gjerne opp i fjernsynet med raud nisseluve. Seinare har mykje hår og skjegg vore det visuelle kjennemerket hans.  

Som forskar i “Nansens ånd” er han mykje respektert og internasjonalt kjend. Freds- og dialogarbeid er vel det han i dei siste åra er mest kjend for, og han har hausta mange prisar for innsatsen sin på det området.

Det er boka hans frå 1992 vi spør etter. Med studiar frå USA såg han at landet vårt vart meir og meir amerikanisert og han skreiv ei bok som sette søkjelyset på det fenomenet.

Vi spør etter tittelen på boka og namnet på forfattaren.

Send svaret ditt til tinging@nynorskantikvariat.no (eller send SMS til 92829098), innan torsdag 13. august kl. 10.00. Du er med i trekkinga av eit gåvekort på 250 kroner i Nynorsk Antikvariat om du svarar rett.